Schiedam

Goed bereikbaar

Het nieuwbouwproject de Churchills ligt zeer gunstig ten opzichte van de A20 en de A4 en is goed bereikbaar per trein, tram, bus én metro. Rotterdam Airport ligt op 5 kilometer afstand. Ook met de bus en de tram is de wijk goed bereikbaar. Binnen vijftien minuten ben je in hartje Rotterdam. De tram passeert ook NS-stations Schiedam-Nieuwland en Schiedam-Centrum. Vliegveld Zestienhoven ligt op vijftien minuten rijden vanaf Groenoord.

Schiedam: rijk aan historie

Met de fiets bent u zo in het centrum van Schiedam. In het historische centrum staan de hoogste molens ter wereld, monumentale pakhuizen en talloze voormalige jeneverdistilleerderijen en -branderijen. Veel daarvan liggen aan romantische grachten met historische schepen en karakteristieke ophaalbruggen.
 
Het bruisende centrum is de perfecte plek om te winkelen of heerlijk uit eten te gaan. Bezoek het Jenevermuseum of het Stedelijk Museum Schiedam. Of bekijk een film in het filmhuis of voorstelling in het Theater aan het Schie. Het kan allemaal. Ook zijn er jaarlijks verschillende evenementen in de stad. Met mooi weer kunt u heerlijk genieten van hapje of een drankje op één van de gezellige terrassen.

Groenoord

Groenoord is ideaal wonen voor gezinnen met kinderen. Naast kinderopvangcentra zijn er ook tal van basisscholen, middelbare scholen en zelfs beroepsonderwijs.

In het grote Beatrixpark is een gezellige kinderboerderij en speeltuin Fort Drakensteijn. In het Oreliopark staan leuke speeltoestellen en kunnen kinderen lekker voetballen in het Cruyffvoetbalveldje. Fietsers, wandelaars en hardlopers kunnen heerlijk sporten in het Midden-Delfland. Het nieuwe Vlietland Ziekenhuis ligt op fietsafstand voor de inwoners van Groenoord. Voor de dagelijkse medische hulp zijn er op diverse plekken in de wijk huisartsen, tandartsen, apotheken en fysiotherapeuten.

Winkels in de buurt

Het grote overdekte winkelcentrum Hof van Spaland met een breed scala van winkels, ligt aan de overkant van de Churchills. U vindt alles voor uw dagelijkse boodschappen. Groenoord kent nog twee gezellige buurtwinkelcentra: De Kethel en de Contrabas.

Volop recreatie en meer

Verspreid over de wijk liggen diverse sauna- en sportfaciliteiten. Het naastgelegen sport- en recreatiebad Groenoord heeft verschillende zwembaden en een klein buitenbad met zonneweide. Sporters kunnen ook terecht in het fitnesscentrum Health City. Verder is er een bowlingcentrum waar iedereen zich altijd vermaakt.  
 
Op 5 minuten fietsafstand ligt Sporthal Margriet, waar grotere regionale of landelijke sportevenementen worden gehouden, en het Hargapark waar tal van voetbal-, cricket- en hockeyverenigingen hun eigen velden hebben.
 
Gaat u liever buiten wandelen of fietsen? Schiedam heeft verschillende parken, waaronder het Julianapark, het Prinses Beatrixpark en de Plantage, het oudste stadspark van Nederland. Volop sportieve mogelijkheden dus.

Locatie

Menu